Programi

E-Državljan
E-Državljan je program namenjen uporabnikom, ki želijo poglobiti svoje znanje na osnovnem področju dela z računalnikom ter si zagotoviti samostojno uporabo razpoložljivih spletnih informacij in storitev. Zasnovan je bil tako, da bi kandidatom pomagal čim bolje izkoristiti internet z razlago, kako deluje, in kaže, kako ga je mogoče uporabiti za različne namene. Ti vključujejo sodelovanje z vladnimi službami, iskanje informacij, nakup izdelkov in komuniciranje na spletu z družino in prijatelji.


Dostopen je vsakomur, ne glede na spol, status, etično pripadnost, izobrazbo, starost, sposobnost in druge značilnosti.
  • Učni načrt e-Državljan: PDF.

Kandidat, ki postane e-državljan:

  • pozna vire informacij in razpoložljive spletne storitve
  • zna brskati po spletu in zbrati koristne informacije s področja novic, javne uprave, vzgoje in izobraževanja, zdravja in zaposlovanja
  • zna poiskati informacije iz najrazličnejših virov
  • zna uporabljati storitve e-uprave ter komercialne spletne storitve in transakcije, kot so npr. rezervacije letalskih vozovnic, hotelov, najem avtomobila, ...
  • zna uporabljati elektronsko pošto
  • zna uporabljati druge internetne aplikacije za komunikacijo
Področja modulov:

FAQ

Preberite si pogosto zastavljena vprašanja
VEČ

Zgodbe o uspehu

Ana
Vedno sem občudovala vnuke, kako jim sodobna tehnologija pomaga v vsakdanjem življenju. To sem si želela tudi sebi. Z ECDL je vse postalo enostavno.
Zaključila:
ECDL (osnovna računalniška znanja)
Urška
Z napredovanjem na novo delovno mesto, sem potrebovala več znanja za urejanje dokumentov in preglednic. Z ECDL sem se hitro naučila vse potrebno.
Zaključila:
ECDL nadaljevalni (napredna računalniška znanja)
Erazem
Kot študent arhitekture moram obvladati 2D modeliranje. Ker sem potreboval dodatno znanje sem se odločil za ECDL certifikat. Priporočam.
Zaključil:
ECDL CAD (2D računalniško podprto risanje)

Kje so naši izpitni centri?

Naši izpitni centri se nahajajo v Ljubljani.
Pišite nam za izvedbo tečaja v vašem kraju.
KONTAKTIRAJTE NAS
© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.